20km trail

  • Starttijd: 10:40
  • Eén waterpunt onderweg
  • Afstand: circa 20km (de werkelijke afstand kan iets afwijken)
  • Routekleur: Blauw
  • Startnummers: 801 t/m 900, blauw

Iedereen kan meedoen met de 20km trail. Wel adviseren wij een minimumleeftijd van 16 jaar. De trail loopt door natuur met veel verschillende natuurlijke omstandigheden zoals zand, heuvels en singletracks. Er wordt niet tot nauwelijks over asfalt gelopen.

LET OP! De 10km trail en de 20km trail starten direct na elkaar, met eerst de 20km en daarna de 10km. Beiden volgen de blauwe route, maar direct na de oversteek van de Coldenhovenseweg splitsen deze twee; let dus goed op!

Inschrijven
Het inschrijfgeld is € 21,00 per persoon.
Er kan hier worden ingeschreven. Deelnemers dienen uiterlijk 19 maart 2022 vóór 20.00 online te worden ingeschreven. Er is geen inschrijving mogelijk op de dag zelf.

De route

De route is duidelijk, maar niet overvloedig, aangegeven door bordjes; het is dus altijd goed opletten waar je loopt. Loop niet achter een ander aan, maar kijk zelf. Als je geen bordjes meer tegenkomt, ga terug!

Door de recente stormen is er meer dan normaal sprake van omgevallen bomen op veel paden in het bos; het bleek ook niet mogelijk om een route uit te zetten die geheel vrij was van dit soort obstakels. Wees dus alert, op sommige paden volgen de omgevallen bomen elkaar snel op!

Er zijn geen mensen op afslagen; alleen op oversteekplekken met de openbare weg waar druk verkeer verwacht wordt.

Kleedruimte
Op het terrein zijn twee vrachtwagentrailers aanwezig die gebruikt kunnen worden als kleedruimte, één voor mannen/jongens en één voor vrouwen/meisjes.

Er is géén bewaakte garderobe en er zijn géén lockers.

Verversingsposten en medische begeleiding
Bij de 20km trail is er één verversingspost onderweg. Na afloop ontvangen alle deelnemers een flesje water.
Bij start en finish is medische begeleiding (Rode Kruispost) aanwezig.

Tijdslimiet en uitslagen
We hanteren geen echte tijdslimiet bij de 20km trail. We gaan er vanuit dat de deelnemers de afstand binnen 90 tot 150 minuten kunnen volbrengen.
De uitslagen staan zo snel mogelijk, maar uiterlijk eind van de middag op www.uitslagen.nl.

Medaille, prijzen en huldiging
Voor de 20km trail zijn géén medailles. De eerste dame en de eerste heer ontvangen een bos bloemen.