Ben Simon Erelid lenteloopcommissie-2Ruim 35 jaar geleden hebben een aantal leden van Rotary Club Eerbeek – Zutphen het initiatief genomen om een loopevenement te organiseren in het voorjaar… een Lenteloop. Het werd een loopevenement over verschillende afstanden. Ben Simon stond als voorzitter aan het hoofd van de commissie die de organisatie op zich nam. Dit was in 1982.

Het evenement was een daverend succes. Inmiddels is de Lenteloop een fenomeen welke jaarlijks met veel plezier en passie wordt georganiseerd.

Rotary is een Service Club en één van de onderdelen is het inzamelen van gelden, die vervolgens aan één of meerdere goede doelen geschonken wordt. De Lenteloop is naast een mooi en sportief evenement ook zeer succesvol gebleken in de zogenaamde fundraising.

Mede door de vele sponsoren en de inmiddels bekende gesponsorde lenteloop T-shirts kwamen er jaarlijks grote bedragen binnen. In het verleden zijn er vele tonnen ‘opgehaald’ en bij elkaar gelopen, waarmee Rotary Eerbeek-Zutphen vele goede doelen heeft kunnen ondersteunen.

De afgelopen jaren mochten wij telkens zo’n duizend lopers inschrijven voor dit evenement.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de, belangeloze, inzet van diverse sponsoren, bedrijven en door de inzet van alle leden van Rotary Club Eerbeek – Zutphen .

Ben Simon is al die jaren de drijvende kracht achter de organisatie van de Lenteloop geweest, ruim 27 jaar als voorzitter en daarna als commissielid. Pas in 2012, na de 31e lenteloop vond Ben Simon het tijd een stapje terug te doen. Op donderdagavond 15 november 2012 is feestelijk afscheid van hem,als voorzitter en commissielid, genomen en werd hij door de nieuwe voorzitter, Hans van Oorspronk, benoemd als erelid van de commissie.